Apua organisaation ketteröittämiseen: palvelevan ja jaetun johtajuuden coachaus

McKinseyn raportin mukaan yksi viidestä menestyksekkäästi ketteröityneiden organisaatioiden tunnusmerkistä on palveleva ja jaettu johtajuus. Työn osittamisen ja määräävän toimintatavan sijaan johtajat voimaannuttavat yksilöitä ja tiimejä ottamaan omistajuutta liiketoimintaprosesseissa. Monessa firmassa ketteryys nähdään strategisesti tärkeänä kehityskohteena ja sen suhteen asetetaan odotuksia ja tavoitteita esimiehille ja johtajille.


img_7696

Näiden pulmien parissa johtajaa auttaa henkilökohtainen coaching, jossa selvennetään oman johtajuuden toteuttamisen suuntaa ja konkretisoidaan sitä käytännön johtamishaasteiden kautta. Minä pystyn auttamaan suunnan hahmottamisessa, sillä olen itse monta vuotta osallistunut ketterän kulttuurin rakentamiseen. Toisaalta olen myös tutustunut ns. vanhaan maailmaan ja työskennellyt näiden maailmojen välisellä alueella. Palvelevan ja jaetun johtajuuden ilmentäminen omassa johtamistyössä voi toisinaan tuntua siltä, että sitä on vaikea saattaa sopusointuun organisaation tosiasiallisen kulttuurin kanssa. Voi tuntua siltä, että osa porukasta on niin tottunut vanhaan toimintatapaan, että heidän voimaannuttamisensa on vaikeaa. Uudenlaisen johtajuuden omaksuminen voi myös tuntua itselle hankalalta, kun selkeitä ja päteviä ohjeita ja toimintamalleja ei ole helppo löytää. Koko palvelevan johtajuuden idea voi tuntua höttöiseltä eikä ole selvää miten se varsinainen johtamistyö tapahtuu.

Coachina kuljen sinun ajatuksenjuoksusi mukana ja autan sinua löytämään oman tapasi toteuttaa uudenlaista johtajuutta. Huomiomme on sinun ajatuksissasi, kokemuksissasi ja organisaatiossanne määritellyissä tavoitteissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: