Kriittisen projektin turvaaminen projektipäällikön coachauksella

Project Management Instituten selvityksestä voi vetää sen johtopäätöksen, että projektipäällikkö on kriittisessä roolissa projektin menestyksen kannalta. Projektipäällikön muodollisella nimeämisellä, projektipäällikön osaamisella ja auktoriteetilla on kriittinen vaikutus. Projektipäällikön kokemuksella, kyvyllä valita oikeanlainen johtamistapa ja motivaatiolla on suuri vaikutus. Toisin sanoen projektipäällikön valintaan ja valtuutukseen kannattaa panostaa!


img_7696

Projektipäällikön henkilökohtainen coachaus projektin aikana auttaa häntä suoriutumaan vaativasta tehtävästään. Se auttaa häntä oikeanlaisen auktoriteetin saavuttamisessa ja oikeanlaisen johtamistyylin valitsemisessa. Se auttaa häntä ylläpitämään korkeata motivaatiota ja tavoittelemaan huippusuoritusta. Projektin aikana voi tulla vastaan hankalia ja mutkikkaita tilanteita, joissa toimimiselle ei löydy valmista ratkaisua. Näissä tilanteissa coach voi auttaa projektipäällikköä oman ongelmaratkaisu- ja toimintakyvyn virittämisessä huippuunsa.

Minä pystyn olemaan projektipäällikölle hyvä coach, sillä olen itse suorittanut Project Management Professional -sertifioinnin, toiminut projektipäällikkönä ja valmentanut organisaatiota projektinhallintakyvykkyyden kasvattamiseksi.

Coaching-kumppanuus kannattaa aloittaa heti projektin valmisteluvaiheessa. Coaching-ohjelma tulee suunnitella yhdessä projektipäällikön ja projektin sponsorin tai projektipäällikön esimiehen kanssa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: