- Yleiskuva tähän astisesta urastani
- Saavutuksiani
- Työhistoriani
- Valikoituja projekteja
- Koulutus, kurssit ja sertifikaatit
- Suosittelijoita
Verkkokauppa.comin IT-strategia 5/2017 – 5/2018
Kehitimme IT-osastojen ja yrityksen johdon kanssa ohjelmistokehitys- ja IT-strategian, joka huomioi kokonaisvaltaisesti sisäiset kehittämistarpeet ja niihin vaikuttavat sisäiset ja ulkoiset olosuhteet. Minun roolini oli strategiatyön asiantuntija ja valmentaja. Lähestyimme strategiatyötä ”alhaalta ylöspäin”, painottaen yhdessä tekemistä jalkauttamisen sijaan. Lue laajempi kuvaus työstäni Verkkokauppa.comin IT-strategian parissa täältä.
Yle Areenan kehitys, ylläpito ja tekninen tuki 10/2013 – 4/2015
Työskentelin tiimissä, joka vastasi Yle Areenan julkaisualustan kehityksestä, ylläpidosta ja teknisestä tuesta. Toimin palvelupäällikön, laatukonsultin ja ketterien menetelmien valmentajan rooleissa. Työni ketterien menetelmien valmentajana kytkeytyi Ylen verkkojulkaisuorganisaatiossa meneillään olleeseen Scaled Agile Frameworkiin pohjautuvaan ketterien menetelmien ja leanin muutosohjelmaan. Lue laajempi kuvaus työstäni Yle Areenan parissa täältä.
Eficoden laadunhallintajärjestelmä 3/2010 – 6/2013
Kehitin Eficodelle ISO 9001:2008 -sertifioidun laadunhallintajärjestelmän. Järjestelmä perustui ketteriin ohjelmistokehitysmenetelmiin. Vastasin projektinjohdosta, toimin laadunhallinnan asiantuntijana ja johdin tarvittavaa kulttuurimuutosta. Lue kuvaus projektista täältä.
Vaatimusmäärittelyprojekti 3/2009 – 5/2009
Asiakkaamme oli päättänyt toteuttaa uusiksi erään liiketoimintakriittisen taustajärjestelmän. Sen kuvaaminen ymmärrettävällä tavalla oli hankalaa, koska kyseessä oli hyvin tekninen taustajärjestelmä, johon liittyi paljon integraatioita. Ehdotimme heille, että järjestelmän kuvaamista voisi lähestyä käyttäjätarinoiden avulla (ketteristä menetelmistä tuttu ”user story” -menetelmä).
Ryhdyimme tekemään vaatimusmäärittelyprojektia yhdessä ohjelmistokehittäjäkollegani kanssa. Aloitimme työn sidosryhmien tunnistamisesta ja järjestimme haastatteluita näiden edustajien kanssa. Määrittelimme yhdessä järjestelmään liittyvät käyttäjäroolit ja kävimme yksityiskohtaisesti läpi eri käyttäjärooleihin liittyviä tarpeita. Saimme lopputuloksena pitkän listan käyttäjätarinoiden kuvauksia käyttäjäroolien mukaan luokiteltuina. Tämä auttoi tuotehallintaorganisaatiota kehityksen ohjaamisessa.
Projektin myötä kävi ilmi, että yllättävän moni järjestelmävaatimus, joiden aluksi oletettiin liittyvän teknisiin järjestelmiin käyttäjärooleina, pystyttiin kuitenkin yhdistämään ihmiskäyttäjärooleihin. Itse asiassa suurin osa käyttäjätarinoista oli lopulta ihmiskäyttäjäroolien tarinoita. Tämä tähdentää sitä, että me ihmiset usein ajattelemme ohjelmistoihin kohdistuvia tarpeita liian teknisesti ja joudumme hieman miettimään mitä taustalla olevat ihmisten tarpeet ovat.
Ympäristödatan havaintojärjestelmän toimitusprojekti 6/2008 – 11/2008
Olin projektipäällikkönä ohjelmistokehitysprojektissa, jossa tehtiin käyttöliittymää kerätyn ympäristödatan tarkastelemiseen. Projektin laajuuteen ja käytettävän teknologian valintaan liittyi vaikeuksia, mutta projektin lopputulos oli kuitenkin hyvä. Lue tarkempi kuvaus projektista täältä.
SporttiPassi-järjestelmän kehitysprojekti 3/2008 – 8/2008
Eficode ja EventBrokers tekivät yhteistyössä sähköisen liikuntaetujärjestelmän, joka sai nimekseen SporttiPassi. Sitä käytetään nykyään yleisesti Liikuntasetelin ja muiden vastaavien rinnalla. Eficode vastasi järjestelmän teknisestä toteutuksesta ja SMS-palvelun integraatiosta.
Olin teknisenä projektipäällikkönä ja vastasin teknisestä vaatimusmäärittelystä. Työskentelin liiketoiminnan kanssa saadakseni määriteltyä liiketoimintavaatimukset. Koordinoin projektia ja huolehdin laatunäkökulmista yhdessä teknisen tiimin kanssa. SporttiPassin ensimmäinen versio julkaistiin loppukesällä.